• 2 grudnia 2021

Dobra, tajemnice na wierzchu: pho jest obrzydliwie pyszne, czy jesz je w dzień czy w nocy. Smaki są egzotyczne i ekscytujące, a jednocześnie pozostają pocieszające i domowe. Intensywność składników mieszają się ze sobą wspaniale, tworząc mieszankę harmonii, która wsiąka w twoje kubki smakowe i daje ci poczucie przyjemności w jelitach.

Nigdy nie próbowałeś pho? Dobrze. Porozmawiajmy o pho i dlaczego wszyscy mają na jego punkcie obsesję.

Co to jest Pho?

Wynik zdjęcia dla Pho

via Cooking Light

Jeśli próbowałeś pho i zakochał się, masz wietnamskich ludzi, aby podziękować. Ten pożądany miskę doskonałości został stworzony po raz pierwszy przez nich w lub około 20 wieku, i uważa się, że jest to podejście do francuskiego klasyka znany jako pot au feu.

Pho jest zasadniczo miska pełna makaronu, które są pokryte cienko pokrojonymi plasterkami wołowiny, zwieńczone pikantnym i bogatym bulionem wołowym, który został ugotowany przez wiele dni, i wykończone zbioru kiełków i świeżych przypraw, w tym kolendry i bazylii.

Ok, to może wydawać się super łatwe danie do odtworzenia. I szczerze mówiąc, z zaledwie kilkoma składnikami i mnóstwem czasu na rękach, można je stworzyć we własnym domu z łatwością. Jednak wiele osób nie chce poświęcić czas i energię niezbędną do delectable, domowej roboty bulion wołowy, który jest najeżony przyprawami i innymi fantastycznymi składnikami, dlatego większość ludzi decyduje się na profesjonalnego szefa kuchni w wietnamskiej restauracji, aby ich pho.

Jak można zrobić Pho w mgnieniu oka?

Jeśli jesteś miłośnikiem pho, może być zdumiony, aby dowiedzieć się, że to danie jest zazwyczaj spożywane na śniadanie w Wietnamie. Daje ludziom pewnego "kopa" rano, prawdopodobnie ze względu na mieszankę wszystkich naturalnych i świeżych składników splurged na górze. Po tym wszystkim, strzał kolendry i bazylii prawo w godzinach porannych jest zobowiązany do uczynienia każdy dzień światła się natychmiast, prawda?

Ale dla większości z nas w Ameryce, decydujemy się na splurge na to danie w godzinach popołudniowych lub wieczornych na lunch i kolację. Więc co ma zrobić dziewczyna, jeśli chce miskę parującego gorącego pho na kolację, ale nie chce spędzać godzin (naprawdę powinniśmy powiedzieć dni) przygotowanie bulionu wołowego?

Mamy rozwiązanie dla Twojego kryzysu pho:

  • Użyj kupionego w sklepie bulionu wołowego. To może być niespotykane; w rzeczywistości może to być nawet sin polecać kupiony w sklepie rosół wołowy zamiast prawdziwego. Ok, ok. Wiemy, że sklep kupił rosół wołowy jest dosłownie nic jak domowej roboty rosół wołowy, ale kiedy jesteś w pinch i trzeba pho TERAZ, to może być niemożliwe, aby uzyskać swoje ręce na dobre rzeczy. Jeśli jesteś zdesperowany do poprawki pho, idź do przodu i uzyskać niektóre sklep kupił rosół wołowy; tylko nie mów nikomu, i niech to będzie jednorazowa rzecz.
  • Lub, oczywiście, zrób swój własny. Jeśli jesteś poręczny w kuchni i planować z wyprzedzeniem na głód pho (bo wiesz, że uderza w co najmniej raz w tygodniu) rozważyć dokonywania własnych bulionu wołowego. Wszystko czego potrzebujesz to kości wołowe, warzywa do wyboru, jakiś rodzaj kwasu, takie jak cytryna, sól i woda. Powinien gotować się w dowolnym miejscu od 6 do 24 godzin, zanim będzie gotowy i gotowy do użycia. Nie zapomnij doprawić go świeżymi ziołami!
  • Użyj własnej mieszanki przypraw. Wszyscy wiemy, że główne przyprawy znajdujące się w pho to mieszanka anyżu gwiaździstego, cynamonu i goździków. Ale co, jeśli nie jesteś największym fanem goździków? Co jeśli nienawidzisz cynamonu? Co jeśli chcesz być kreatywny? Cóż, najlepszą rzeczą w odtwarzaniu klasyki w swojej kuchni jest możliwość mieszania i wybierania przypraw, jakie tylko chcesz. Zamiast cynamonu, zdecyduj się na imbir. Dodaj trochę cytryny. Wyciśnij kilka limonek. Cokolwiek lubisz, dodaj to do swojego pho i pozwól mu zabłysnąć.
  • Nie zapomnij dodać do niego wierzchu. Jeśli przyrządzasz tradycyjne pho, nie możesz zapomnieć o dodaniu do niego świeżych ziół i kiełków. Jednakże, w tej dziedzinie pho można być dzikie i kreatywne, jak również. Wybierz podstawową bazylię, kolendrę i kiełki lub zrób coś bardziej żywego i ekscytującego - lub bardziej oswojonego, jeśli lubisz tego typu rzeczy.
  • Użyj innego rodzaju mięsa. Więc pho zwykle używa cienko pokrojonej wołowiny; i och, jest to niesamowite, kiedy moczy się wszystkie różne przyprawy, zioła i bulionu wołowego. Jednakże, nie jesteś zatrzymany z wołowiny, jeśli chodzi o robienie pho w domu. Kiedy robisz pho w swojej własnej kuchni, możesz zamienić tradycyjną cienką wołowinę na coś, co wolisz od czerwonego mięsa. Kochasz kurczaka? Rozważ zrobienie pho z kurczaka. A może żubrówkę? Jasne, czemu nie. Wegetariańskie? Użyj swojego ulubionego rodzaju tofu lub tempeh, aby zastąpić wołowinę. Możliwości jest nieskończenie wiele, więc może powinieneś po prostu próbować czegoś innego co tydzień!?

Wnioski

Wniosek? Cóż, wszyscy kochamy pho. Piękna mieszanka ziół i przypraw są po prostu niesamowite, gdy umieszczone w misce z makaronem i wołowiną, a my nie możemy dostać dość tego. A jeśli nigdy nie miałeś go wcześniej, daj mu strzał i naprawdę zrozumiesz, dlaczego każdy szaleje nad tym wietnamskim daniem.

Pamiętaj, kiedy odtwarzasz danie w swoim domu, że możesz być nieco bardziej kreatywny. Opcjonalny dla domu gotować wołowego rosołu lub robić szybkiemu pho z sklepem kupującym. Zaszalej ze świeżymi ziołami lub zachowaj klasykę. Idź na wołowinę lub całkowicie uczynić to danie wyjątkowym dla Ciebie z ulubionym mięsem z indyka, bizona, tofu, i tak wiele więcej. To danie jest w pełni konfigurowalne i na pewno pokochasz je bez względu na porę dnia, w której je zjesz!

Jaki jest Twój ulubiony sposób przyrządzania pho? Czy pozostać tradycyjne, lub mają unikalny twist? Podziel się z nami swoimi przepisami!

Top